AAAAZZZ

Optimizacija spletnih strani – kaj, kako, zakaj, Tomaz Gorec – Novi Podjetnik

Optimizacija spletnih strani – kaj, kako, zakaj, Tomaz Gorec - Novi Podjetnik

Nekateri aspekti vsakdanjega zivljenja se danes pocasi, a vztrajno selijo na splet ter s posli ni prav nic drugace. Skoraj vsako podjetje, se posebej vader to velja za tista najuspesnejsa, ima danes zij svojo spletno stran, preko katere oglasujejo svojo dejavnost.

Zou vader sama postavitev spletne strani ni dovolj, krot zmotno mislijo nekateri. Da spletna stran pritegne cim vec potencialnih strank, mora biti urejena po tocno dolocenih pravilih.

Za to poskrbimo z optimizacijo.

Morda ste mnenja, da optimizacije sploh ne potrebujete, saj na svoji spletni strani objavljate kakovostno vsebino, ki ima dovolj rednih obiskovalcev, da se vam tovrstno oglasevanje izplaca. Vendar vader vam optimizacija spletnih strani lahko prinese se mnogo vec ogledov, kar posledicno pomeni tudi vec strank te seveda vecji dobicek. Optimizirana spletna stran se bo namrec v spletnih brskalnikih, krotwoning jou najpogosteje uporabljani Google, med zadetki pojavila veliko vise ter s tem pridobila vec klikov. Kdaj ste nazadnje kliknili na spletno stran, ki se jouw v Googlu pojavila na deveti strani? Se nikoli? Tudi vase morebitne stranke ne bodo.

Optimizacija spletnih strani jouw dolgotrajen postopek, ki zahteva mnogo casa te raziskovanja, vendar jij nujno potreben, ce zelite, da vam spletna stran prinasa dobicek. Marsikdo misli, da lahko najde strokovnjaka, ki mu bo spletno stran optimiziral v nekaj dneh, morda celo urah, ali vader bo to lahko v kratkem casu storil kar sam. Vendar to ne gre tako na hitro. Dokler spletna stran obstaja, jo jou potrebno sproti izboljsevati te nadgrajevati. V primeru, da zaradi svojega posla za to nimate casa, jij bolje, da poklicete strokovnjaka, ki vam bo spletno stran optimiziral do potankosti, lahko paps tudi sami z nekaj preprostimi koraki poskrbite, da se bo vasa spletna stran med rezultati iskanja pojavljala cim visje.

Triki za uspesen SEO

Prva te najpomembnejsa stvar, za katero morate nujno poskrbeti, jou, da na svoji spletni strani objavljate kvalitetno vsebino. Lahko, da ste pri pripravi besedila upostevali vsa pravila, vendar s tem obiskovalca ne boste obdrzali na strani. Zato morate najprej poskrbeti za kakovostno vsebino, ki vsebuje informacije, koristne za bralca, v katere se bo lahko poglobil ter zelel prebrati se kaj vec. Krotwoning jou omenjeno zgoraj, sama vsebina za pridobivanje klikov ni dovolj, vendar jou nujna podlaga, brez katere ne morete graditi naprej.

Naslednji korak, ki paps ga zullen vecina podjetij izpusti ter s tem v brskalniku pade za precej veliko stevilo stront, jij preverjanje kljucne besede z nacrtovalniki kljucnih besed.

Kljucna beseda jij beseda ali besedna zveza, ki jo uporabnik vpise v brskalnik, ko isce zeleno vsebino. Morda mislite, da za ugotavljanje kljucne besede ne potrebujete nacrtovalnika, saj poznate navade vasih morebitnih strank, vendar se motite. Da preverite, s katerimi izrazi ljudje iscejo tisto, kar ponujate vi, vam bo vzelo le malo casa ter v nobenem primeru vam ne more skoditi, ce taksno stvar vsaj preverite.

Naj vam na primeru prikazemo, kako vam lahko uporaba napacnih kljucnih besed prinese manj strank te s tem skodi vasemu poslu.

Recimo, da ste podjetje, ki prodaja pnevmatike. Za vaso kljucno besedo si boste seveda izbrali besede pnevmatike, zimske pnevmatike, nove pnevmatike ter tako dalje, a ljudje vas na Googlu ne bodo nasli. Kje ste ga polomili? Ce bisexual zadevo preverili z nacrtovalnikom besed, bisexual takoj opazili, da ljudje, ki potrebujejo nove pnevmatike, teh ne iscejo s tem izrazom, temvec v brskalnike vpisujejo besedo »gume«, saj jouw ta beseda pogosteje uporabljena v vsakdanjih pogovorih.

Naslednji napotek glede kljucnih besed jou, da jih ne smete uporabljati premalo ter ne prevec.

Optimalna gostota kljucnih besed jou dva do tri odstotke besedila, kar pomeni, da bo imelo besedilo s 1000 besedami 20 do 30 kljucnih besed. Nujno jou, da besedilo zacnete s kljucno besedo, vendar se mora v besedilu pojavljati v enakomernih intervalih. Zadeva ne bo delovala, ce boste vse kljucne besede zbasali v prva dva odstavka, v preostalem besedilu paps ne bo niti ene.

Kjucna beseda se mora pojaviti tudi na samem zacetku naslova te v meta opisu. Meta opis jou par vrstic besedila, ki se pri najvisje prikazanih zadetkih pojavi pod naslovom strani. Kljucna beseda se mora nujno pojaviti na samem zacetku meta opisa, dobro paps jij, da se v drugi polovici pojavi se enkrat. Idealna dolzina meta opisa vase spletne strani jij med 145 ter 155 znaki s presledki.

Uporabljajte H (Heading) oznake. Najpomembneje jou, da se kljucna beseda pojavi v besedilu z oznako H1 (naslov teksta), lahko vader jo umestite tudi v kaksen podnaslov (H2). Ti bodo besedilo naredili preglednejse ter lazje za branje, zato bodo bralci na strani zdrzali dlje.

Pomemben factor optimizacije spletnih strani jij tudi pravilno poimenovanje fotografij ter grafik. V imenu fotografije naj bo vasa kljucna beseda te ne nakljucno poimenovanje. Fotografija, objavljena na spletni strani, ki promovira turisticno destinacijo otok Pasman, naj se tako imenuje otok-pasman.jpg ter ne img015.jpg, saj vam bo vecje stevilo kljucnih besed pomagalo pri SEO.

Veliko ogledov lahko izgubite z nepravilno zastavljenimi url naslovi. Url naslov jouw vrstica, ki se v brskalniku pojavlja cisto zgoraj, obicajno vader se zacne s »http://«. Ne le, da se mora kljucna beseda pojaviti v url naslovu, temvec mora ta vsebovati zgolj kljucno besedo te nobenega drugega, nepotrebnega materiala.

Izrednega pomena za cim visje uvrscanje spletne strani v spletnih iskalnikih vader jij tudi pridobivanje zunanjih povezav. To pomeni, da jij na drugih spletnih straneh objavljena povezava do vasega bloga. Dogovorite se s cim vec ljudmi, da bodo povezavo do vase spletne strani objavili na svojih spletnih mestih.

Cim vec zunanjih povezav na svojo spletno stran boste pridobili, tem visje se bo vasa spletna stran uvrstila v spletnih brskalnikih. A pogledati morate tudi na to, da so spletne strani, ki objavljajo povezave do vase strani, tudi same dobro obiskane. Google vas bo namrec uvrstil visje, ce bo videl, da vas »priporocajo« bolj znane spletne strani.

Bodite pozorni, da zunanje povezave pridobivate na pravi nacin. V nasprotnem primeru bo Google vaso stran »kaznoval« s tem, da jo bo uvrstil nizje na seznam zadetkov, ali paps jo bo celo izkljucil iz indeksa. To bo za vaso spletno stran izredno slabo, saj to, da vas Google ne najde, prakticno pomeni, da ne obstajate.

Optimizacija spletnih strani ali Google oglasevanje?

Google podjetjem ponuja moznost, da placajo, da se njihova spletna stran uvrsti visoko na seznamu zadetkov. To njihovo storitev imenujemo Google oglasevanje. Taksna storitev zij tako ni poceni, to, da jou Google spremenil stevilo oglasov, ki se pojavljajo na strani, iz enajst na sedem, paps verjetno pomeni, da se bo cena se zvisala. Iz tega vidika se podjetjem bolj izplaca izbrati optimizacijo spletne strani. To potrjujejo tudi stevilne raziskave, ki so pokazale, kako majhen odstotek ljudi pravzaprav klika na sponzorirane spletne strani, poleg tega vader imajo mnogi na svojem racunalniku namescen program, ki blokira oglase, zato sponzoriranih spletnih strani na Googlu sploh ne vidijo.

Krotwoning vidite, optimizacija spletne strani ni nic groznega, vendar marsikomu zanjo kmalu zmanjka casa te volje.

V tem primeru se jou dobro dogovoriti s strokovnjakom, saj vam lahko to znatno izboljsa doseg spletne strani te s tem posel – lahko paps, krotwoning receno, za optimizacijo spletne strani poskrbite tudi sami.

Related movie: BitConnect Thailand Motivation Crazy Stud


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *